De ‘cache’ van WP Rocket legen

Wanneer je de plugin WP Rocket gebruikt om je website sneller te maken, dan moet je af en toe zelf de ‘cache’ legen. Zodra iemand je website voor het eerst bezoekt, dan wordt een cache opgebouwd. De cache is de plek waar bestanden van je website opgeslagen worden, zodat deze bestanden sneller ingeladen worden als een bezoeker voor de 2e keer op dezelfde pagina van je website komt.

Als je een aanpassing aan je website hebt gedaan en je wilt die aanpassing bekijken, dan kan het voorkomen dat je nog een oude versie van de pagina te zien krijgt. Je denkt misschien dat je aanpassing niet is gelukt, maar dat is niet het geval.

Hoe leeg ik de cache in WP Rocket?

Als je ingelogd bent in de WordPress website, dan zie je bovenin de zwarte balk het linkje ‘WP Rocket’ staan. Ga met je muis op de tekst staan en wacht tot het menu uitklapt. Klik vervolgens op ‘cache legen’:

De cache automatisch legen

De cache wordt om de 10 uur automatisch geleegd door WP Rocket. Je hoeft de cache alleen zelf te legen, als je wil dat je aanpassingen direct zichtbaar worden. Je kunt het aantal uur waarop de cache automatisch geleegd ook verlagen. Ga hiervoor naar de instellingen van WP Rocket en verander de tijd onder het kopjes ‘Cache levensduur’:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.