B2C webshop

Deurmataanhuis.nl

Deurmataanhuis.nl is een B2C webshop gespecialiseerd in deurmatten op maat en deurmatten met logo.

De opdracht

Deurmataanhuis.nl was toe aan een vernieuwing van hun webshop. Al jaren zijn ze de maatwerkspecialist op het gebied van deurmatten. In de webshop kunnen klanten de exacte lengte en breedte van hun deurmat invullen en krijgen een scherpe prijs op basis van de ingevoerde afmetingen. Daarnaast levert Deurmataanhuis.nl deurmatten met logo’s. Hiervoor hebben we een module gebouwd waar mensen een logo kunnen uploaden. 

Calculator voor prijsberekening

Klanten kunnen in de webshop de exacte afmetingen voor hun nieuwe deurmat invoeren. We hebben een calculator gebouwd, die op basis van vaste en variable kosten de juiste prijs toont.

Per product kunnen voor zowel de lengte als de breedte een minimale en een maximale afmeting ingesteld worden.

Kleuropties getoond op categoriepagina​

Veel producten in de webshop voor Deurmataanhuis.nl zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Alle kleuren van een product worden ook getoond op de categoriepagina. 

Wanneer je met je muis over een kleur gaat, dan verschijnt de naam van de betreffende kleur. Klik je op de kleur, dan ga je naar de productpagina en wordt die kleur direct geselecteerd. Wel zo handig. 

Variabel product opgesplitst op categoriepagina

Deurmataanhuis.nl werkt met veel variabele producten. Dat betekent dat één product bijvoorbeeld in meerdere kleuren beschikbaar is. De kleur is te kiezen op de productpagina. 

In een normale webshop gebouwd in Woocommerce, wordt het product 1x getoond op de categoriepagina. Maar we hebben de shop zo ingericht, dat elke kleur van een deurmat op de overzichtspagina getoond worden. 

Op deze manier krijgen klanten op de categoriepagina’s een overzicht van elke kleur die ze kunnen bestellen in de webshop.

Gebruiksvriendelijke filter voor mobiel​

Op laptops en computers laten we de filters op de categoriepagina’s links van de producten zien. Maar op mobiel heb je daar te weinig ruimte voor. 

Daarom hebben we op mobiel een knop aan de onderkant van het scherm gezet, die altijd met je mee scrollt. Met deze knop kan je de filters openen in een popup. Wanneer de filters geopend zijn, veranderd de functie van de knop in ’toon resultaten’. 

Offerte module voor logomatten​

Voor de klanten die een deurmat met logo of tekst willen bestellen, hebben we een offerte-module gebouwd. De offerte-aanvraag is opgebouwd in de 3 stappen, om het formulier optisch niet te lang te maken. 

In de eerste stap krijgt de klant al een richtprijs te zien op basis van een calculatie van de ingevoerde afmetingen. Zo voorkomen we dat veel offerte-aanvragen niet doorgaan, omdat mensen verrast worden door de prijs.

Postcode-check op afrekenpagina​

Een veel voorkomend probleem bij webshops, is dat klanten hun huisnummer niet goed invoeren. Hierdoor moet je als webshop-eigenaar contact opnemen met de klant voor de juiste adresgegevens.

Dit hebben we opgelost door een postcode-check in te bouwen op de afrekenpagina. Op basis van postcode en huisnummer wordt het juiste adres gezocht en ingevuld.

Extra kosten voor betaalmethoden

Voor sommige betaalmethode betaal je als webshop-eigenaar een extra percentage betaalkosten.

Voor Deurmataanhuis.nl worden die extra kosten doorberekend aan de klant. Zodra bijvoorbeeld ‘Achteraf Betalen Klarna’ gekozen wordt, dan wordt er 2,99% toegevoegd aan het orderbedrag.

0
Klantbeoordeling
4.5/5

Enorm snel schakelen en prettige samenwerking

Erik heeft voor ons een nieuwe website gebouwd die volledig naar tevredenheid is opgeleverd. Om eventuele aanpassingen achteraf toe te passen was een kort telefonisch overleg voldoende om dit te realiseren. Erik is een betrokken partner die verstand van zaken heeft en weet waar hij over praat. Echt een aanrader wanneer een nieuwe website of webshop nodig is!

Jan Steven - Deurmataanhuis.nl

In samenwerking met Positie1

De webshop voor Deurmataanhuis.nl is gebouwd in nauwe samenwerking met online marketingbureau Positie1. Zij verzorgen de online campagnes en maken de resultaten van de webshop meetbaar. 

Samen kijken we wekelijks hoe we de webshop kunnen verbeteren door  meer omzet te generen en de kosten per bestelling zo laag mogelijk te houden.

Wil jij ook een webshop zoals Deurmataanhuis.nl?

Neem contact met ons op voor een offerte op maat of voor meer informatie over onze diensten en werkwijze. We beantwoorden je bericht binnen 1 werkdag.