Website onderhoud

Wanneer je website een belangrijk kanaal is voor nieuw klanten, wil je natuurlijk dat je altijd online bent. Kies voor een onderhoudspakket, om de kans fouten in je website te minimaliseren.

Updaten & testen

De technologie achter een website ontwikkelt zich razendsnel. Want internetbrowsers voeren updates door, Google past haar regels aan, websitebezoekers stellen strengere eisen aan je website. Ontwikkelingen waar je geen invloed op hebt, maar wel in mee moet.

Er zit wel een nadeel aan het updaten van je website. Alle software die de opmaak en functionaliteiten van je website bepalen, moeten samenwerken met elkaar. En soms kan een update ervoor zorgen, dat bijvoorbeeld een contactformulier niet meer goed werkt. Of de opmaak van je website ziet er net iets anders uit, dan zou moeten.

Onderhoud

Wanneer je voor een onderhoudspakket kiest, updaten wij je website iedere maand. We testen vervolgens je website en lossen eventuele fouten direct op. 

Kan er helemaal niets meer mis gaan, als ik een onderhoudspakket heb? 

We vergelijken het onderhoud van een website vaak met een auto. Wanneer je regelmatig onderhoud aan je auto laat plegen, is de kans kleiner dat je stil komt te staan. Het is echter geen garantie dat er nooit iets mis gaat. Met een onderhoudspakket minimaliseer je die kans wel. 

Voorbeelden van updates

Je wilt mee met de nieuwste design trends. Maar dan moet je website dit wel ondersteunen. Een onderdeel van plugin en thema updates is het ondersteunen van nieuwe designmogelijkheden.

Een website zit vol met functionalteiten zoals het aanvragen van offertes, inschrijven voor een nieuwsbrief of het plaatsen van bestellingen. Plugins updaten met nieuwe functionaliteiten om dit proces te vereenvoudigen en dus je website verbeteren. 

Wat de ene dag goedgekeurd wordt door Google kan de volgende dag schadelijk zijn voor je website. De techniek achter je website moet dus meebewegen met de wensen van Google. Anders kan je zomaar uit de zoekresultaten verdwijnen. 

Heb je een langzame website, dan zijn je bezoekers snel weg. De makers van WordPress thema’s en plugins doen regelmatig updates om je website zo snel mogelijk te maken.

Niet iedereen is even snel met het omarmen van nieuwe technologie. Maar iemand die op een verouderde computer werkt, moet je website wel kunnen blijven benaderen. En omgekeerd moeten de mensen met de nieuwste technologieën je website ook kunnen bezoeken. Je website moet geüpdatet worden om op zoveel mogelijk apparaten en software goed te functioneren.

Websites worden bekeken via browsers (Google Chrome, Safari, Firefox, Microsoft Edge etc.). Deze browsers ontwikkelen zich. En jouw website moet meeontwikkelen.

Niet elke update verloopt vlekkeloos Er worden daarom ook updates gedaan foutjes (bugs) uit je website te halen.

Onze werkwijze

Stap 1

We hebben een testomgeving waar alle software op draait, die ook voor jouw website gebruikt wordt.

Stap 2

Staan er updates klaar, dan controleren we op welke onderdelen van je website deze updates invloed hebben.

Stap 3

We updaten de software op onze testomgeving en controleren op dit problemen oplevert.

Stap 4

We zoeken een oplossing voor de problemen. Pas wanneer we alle problemen getackeld hebben, voeren we de updates uit op jouw website.

Stap 5

We controleren of je website er nog hetzelfde uitziet als voor de update. En natuurlijk of alle functionaliteiten nog werken. We testen je contactformulier, je nieuwsbrief-formulier en als je een webshop hebt doen we een testbestelling.

Plugins

WordPress is een systeem die van zichzelf beschikt om basis functionaliteiten. Om meer functionaliteiten toe te voegen aan je website, maken we gebruik van plugins. Er zijn veel gratis plugins beschikbaar, wat de kosten van een WordPress website omlaag brengt. Het nadeel van gratis plugins is dat de kwaliteit, snelheid en veiligheid minder te garanderen is.

Daarom hebben wij een verzameling premium plugins om kwalitatief goede websites te bouwen. Aan de premium plugins zijn jaarlijkse kosten verbonden, die inbegrepen zitten in het onderhoudspakket.

De voordelen van premium plugins

Onze premium plugin

Alle onderstaande plugin vallen binnen het onderhoudspakket. Als je voor deze plugin een licentie voor 1 website aanschaft zijn de kosten: €850 éénmalig + €414 per jaar. Omdat wij grote aantallen licenties afnemen, kunnen we de licentie tegen een lager tarief aanbieden.

Onderhoudspakketen

De werkzaamheden van het onderhoudspakket worden maandelijkse uitgevoerd. De facturering van het onderhoudspakket vindt jaarlijks plaats. Alle bedragen zijn exclusief btw.

Onderhoud website

€39 per maand

Maandelijks updates:

Inclusief premium plugins:​

Onderhoud webshop

€59 per maand

Maandelijks updates:

Inclusief premium plugins:​

Veelgestelde vragen

We raden aan om je website maandelijks te updaten. Elke week komen er updates beschikbaar voor je website, maar dit betekent niet dat deze ook gelijk moet uitvoeren. We nemen de tijd om de updates goed te testen, om vervolgens de update veilig te doen.
We updaten alleen website van onze eigen klanten, omdat we precies weten hoe deze website zijn opgebouwd en welke plugin geïnstalleerd zijn. We testen deze plugins uitvoerig waardoor we veilig de updates kunnen draaien. Bij websites die niet door ons zijn gemaakt, weten we niet wat de kwaliteit is van de gebruikte plugins en is er een groter kans op fouten in de website.
De websites van al onze klanten staan op de servers van onze partners in webhosting, Natuurlijk! Hosting & Security. Zij doen ook de beveiliging van de websites. De updates van het thema en de plugins bevatten wel veiligheidsupdates, maar deze zijn niet noodzakelijk om uit voeren. Ons onderhoudspakket richt zich op het goed functioneren van je website of webshop.
Een webshop heeft meer plugins en meer functionaliteiten, dan een website. Er moeten dus meer updates gedaan en gecontroleerd worden.
De meeste klanten plaatsen zelf nieuwsberichten, portfolio-items of voegen nieuwe producten toe aan hun website. Loop je onderweg tegen problemen aan, dan kun je contact met ons opnemen en helpen we je verder.
Je kunt er uiteraard voor kiezen om geen onderhoudspakket te nemen en dus je website niet te laten updaten. Wanneer je de website nooit update, zal de website op termijn problemen gaan ondervinden. Op het moment dat je dat zelf constateert kunnen wij eventueel ingeschakeld worden om het op te lossen. We zijn dan wel reactief bezig, in plaatst van het proactief oplossen van problemen. Een andere optie is zelf de updates doen en ons inschakelen zodra er problemen ontstaan na een update. Voor ondersteuning zonder onderhoudspakket berekenen we ons gebruikelijke uurtarief van €80 per ex. btw.

Een onderhoudspakket aanvragen?

Wil je een onderhoudspakket aanvragen of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier